top of page

Laser ontharing

Wij bieden een effectieve en permanente oplossing voor ongewenste haargroei met behulp van laserontharing.

Voordat we laserbehandelingen begonnen aan te bieden bij BoSann, hebben we grondig onderzoek gedaan. Daarom hebben we ervoor gekozen om dit over te laten aan het gespecialiseerde laserkabinet. Wij zijn ervan overtuigd dat de verpleegkundigen in dit kabinet ons de meest doeltreffende en veilige methode kunnen bieden, namelijk de Lightsheer Desire diodelaser.

BoSann_Ontharing van mannenborst met laser.png

Waarom kiezen voor de Lightsheer Desire diodelaser?

Deze laser genereert een sterk geconcentreerde lichtbundel met een specifieke golflengte. Deze lichtbundel wordt slechts een fractie van een seconde op de huid gericht. Het laserlicht wordt hoofdzakelijk geabsorbeerd door het pigment rond de haarwortel, waardoor de haarwortelcellen selectief worden verwarmd en vernietigd. Om schade aan de opperhuid te voorkomen, is de laser uitgerust met een gekoelde tip. Dit maakt het mogelijk om meer energie af te geven zonder de opperhuid te schaden. Het gekoelde handvat zorgt voor een aangename ervaring tijdens de behandeling en minimaliseert aanzienlijk het ongemak dat wordt veroorzaakt door de opwarming.

 

Op dit moment is de Lightsheer Desire de meest efficiënte en veiligste laser op de Belgische markt. Het wordt beschouwd als de gouden standaard onder de diodelasers.

 

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Er is geen one-size-fits-all antwoord op deze vraag. Het aantal benodigde sessies hangt af van de pigmentatie (melanine) van je haar en huidtype, evenals de dikte en dichtheid van de haartjes en de behandelingslocatie. Deze details worden tijdens je eerste (test)behandeling met jou besproken en realistische verwachtingen worden vastgesteld.

Na de eerste behandeling zul je merken dat een aanzienlijk deel van de haren is uitgevallen. Aangezien haar verschillende groeicycli doorloopt, zijn er meerdere behandelingen nodig. Over het algemeen zijn er gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig voor optimaal resultaat, afhankelijk van het te behandelen gebied. Er dient een periode van 6 tot 8 weken te zitten tussen elke behandeling om de haren van de rustfase naar de groeifase te laten overgaan.

 

Voorbereiding:

  • Haartjes mogen vanaf 4 weken vóór de behandeling niet meer worden geëpileerd of uitgetrokken.

  • Scheren is toegestaan tussen de behandelingen.

  • Geen zelfbruiners mogen worden gebruikt in het te behandelen gebied.

  • Gedurende 4 tot 6 weken vóór en na de behandeling mag geen zonnebank worden gebruikt. Directe blootstelling aan de zon is ook niet toegestaan voor de te behandelen gebieden. Het is essentieel om de huid te beschermen met SPF 50.

 

Nabehandeling:

  • Onmiddellijk na de behandeling wordt de huid gekalmeerd met flamigel, en we raden aan om de behandelde zone voorzichtig te reinigen zonder overmatig gebruik van zeep zolang de huid geïrriteerd is.

  • U mag de huid hydrateren zoals voorheen.

  • 24-48 uur na de behandeling wordt afgeraden om een warm bad of sauna te nemen.

  • Tussen de behandelingen mag u de haren blijven scheren, maar waxen of epileren wordt afgeraden.

bottom of page